Δεντροφύτευση στην Πεντέλη

Τα 250 ζωντανά ελατάκια που συνέθεταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, θα συνεχίσουν να δίνουν πράσινο και οξυγόνο σε ένα κομμάτι της Πεντέλης που είχε πληγεί από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Η όμορφη αυτή προσπάθεια που συντελέστηκε με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Πεντέλης και του ΣΚΑΙ και διοργανώθηκε με πλήρη επιτυχία από τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010.

Πάρα πολλοί εργαζόμενοι στον Δήμο Πεντέλης, αλλά και πολλοί εθελοντές πρόσφεραν την αμέριστη βοήθειά τους για να γίνει η δεντροφύτευση. Εκτός από τα 250 ζωντανά ελατάκια του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Πεντέλης πρόσφερε 2500 ακόμα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.

dentrofytefsh

Τα δεντράκια είχαν μεταφερθεί στο χώρο λίγες μέρες νωρίτερα και υπήρξε μια άψογη οργάνωση εκ μέρος των διοργανωτών. Οι λακκούβες όπου θα φυτεύονταν το κάθε δεντράκι, είχαν ανοιχτεί νωρίτερα από εκσκαφέα και σε δίπλα σε κάθε δεντράκι υπήρχε μια τσάπα για να ολοκληρωθεί η δεντροφύτευση. Στο σημείο είχε στηθεί περίπτερο για την ενημέρωση των πολιτών και προσέφεραν στους εθελοντές που συμμετείχαν καφεδάκι, νερό και διάφορα κεράσματα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Νέοι, ηλικιωμένοι, αλλά και μικρά παιδιά αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του έργου, συντονίστηκαν υπό τα έμπειρα βλέμματα και τις οδηγίες των υπευθύνων, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με συντονισμένες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα λιπάσματα για το κάθε δέντρο και οι υδροφόρες γεμάτες νερό έδωσαν μια ανάσα ζωής στα δενδρύλλια, τα οποία μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά το καμένο τοπίο. Μια αίσθηση ζωής με μια νέα πνοή απλώθηκε στον αέρα. Το μαυρισμένο τοπίο αντικαταστάθηκε από τα νεοφυτεμένα δενδρύλλια που ελπίζουμε να βρουν πρόσφορο έδαφος και να ριζώσουν με επιτυχία, προσφέροντας αδιάλειπτα το καθαρό οξυγόνο που τόσο έχουμε ανάγκη όσοι μένουμε στο λεκανοπέδιο Αττικής.

elataki

Οι ελπιδοφόρες αυτές ενέργειες είναι πραγματικά άξιες συγχαρητηρίων και ελπίζουμε σύντομα να αποδώσουν καρπούς. Είναι γνωστό πως κατά τις μεταφυτεύσεις υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, αλλά πιστεύουμε ότι θα προσεχθούν ιδιαίτερα από τους υπεύθυνους ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες. Ευχόμαστε στα νέα δεντράκια να ευδοκιμήσουν και σύντομα να απολαύσουμε περισσότερες συντονισμένες δεντροφυτεύσεις και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.