Διακόσμηση φωτιστικού με την τεχνική του Decoupage

Θέλοντας να πειραματιστώ με την τεχνική του decoupage (ντεκουπάζ) σκέφτηκα να την εφαρμόσω σε ένα καινούριο απλό λευκό φωτιστικό για το δωμάτιο του γιου μου. Συγκέντρωσα λοιπόν τα λίγα υλικά που χρειαζόμουν και ξεκίνησα τη διαδικασία διακόσμησης.

Διακόσμηση Decoupage

Χρησιμοποίησα μία χαρτοπετσέτα με χρώματα της επιλογής μου, ένα ψαλίδι, ειδική κόλλα καλής ποιότητας για ντεκουπάζ, ένα πλατύ λεπτό αλλά μαλακό πινέλο για το άπλωμα της κόλλας, μία διαφάνεια, λίγο χρώμα σε σωληνάριο, ένα σφουγγάρι, ένα βρεγμένο πανί και ένα σπρέι για το τελικό λουστράρισμα.

Επέλεξα μια ασπρόμαυρη χαρτοπετσέτα την οποία και έκοψα οριακά με το ψαλίδι στο περίγραμμα του σχεδίου.

Έκανα μια προεπισκόπηση και υπολόγισα σε ποια σημεία του φωτιστικού θα μπουν τα κομμάτια που έκοψα. Με το πινέλο μου άπλωσα μια στρώση από την κόλλα για ντεκουπάζ.

decoupage

Από τα τρία φύλλα της χαρτοπετσέτας κράτησα μόνο το ένα αυτό με το σχέδιο και το ακούμπησα απαλά και σταθερά πάνω στην κόλλα. Επειδή η χαρτοπετσέτα είναι πολύ εύκολο να σχιστεί, ακούμπησα την λεπτή διαφάνεια πάνω ακριβώς πάνω στην χαρτοπετσέτα και πίεσα για να κολλήσει χωρίς να κάνει ζάρες.

Καθάριζα την διαφάνεια κάθε φορά μετά από την χρήση με βρεγμένο πανί για να φύγουν τα υπολείμματα της κόλλας και μην καταστραφεί το επόμενο μοτίβο που θα κολλούσα.
Αφού ολοκληρώθηκε το κόλλημα των 4 μοτίβων, τα άφησα να στεγνώσουν και μετά ξαναπέρασα άλλο ένα χέρι κόλλας από πάνω.

Καθάρισα με πολύ προσοχή τα υπολείμματα της κόλλας με βρεγμένο πανί χωρίς να ακουμπήσω τα κολλημένα αποκόμματα.

Με την βοήθεια της δασκάλας μου βάφτηκε η οροφή του φωτιστικού για να ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου χρησιμοποιώντας τέμπερες και ένα σφουγγάρι με το οποίο ταμπονάραμε το χρώμα. Η διακόσμηση ολοκληρώθηκε με την ζωγραφική σε σωληνάριο με λεπτά κλαδάκια και φυλλαράκια.

Το τελικό φινίρισμα έγινε με το λουστράρισμα με σπρέι και το δημιούργημα μου εντελώς μεταμορφωμένο κρεμάστηκε στο δωμάτιο του γιου μου και δεν θύμιζε σε τίποτα το απλό λευκό και άχρωμο φωτιστικό.

2 σκέψεις για το “Διακόσμηση φωτιστικού με την τεχνική του Decoupage”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.