Φτιάξτε πρωτότυπες γλάστρες με ξεχασμένα αντικείμενα

Δε σας εκφράζουν οι πλαστικές ή οι πήλινες γλάστρες; Ψάχνετε κάτι πιο ευφάνταστο και πρωτότυπο;

Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας για να αξιοποιήσετε κάποια παλιά αντικείμενα που σκοπεύατε να πετάξετε και δώστε τους ζωή κάνοντας μικρές και ευχάριστες αλλαγές. Όχι μόνο θα τονώσετε τη φαντασία σας, αλλά θα δώσετε και διέξοδο στις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες. Γεγονός είναι πάντως πως δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Για παράδειγμα:

Ένα παλιό παραλληλόγραμμο και βαθύ συρτάρι μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί με μικρές αλλαγές, όπως ένα πέρασμα με ημιδιαφανές βερνίκι, σε μια γουστόζικη και πανέμορφη ζαρντινιέρα.

Ένα καλάθι με κρασιά από τα Χριστουγεννιάτικα δώρα που θα σας φέρουν, είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε μια πανέμορφη κρεμαστή γλάστρα.

Το παλιό μεταλλικό ποτιστήρι, με λίγη φαντασία και χρώμα, θα γίνει μια πολύ πρωτότυπη γλάστρα που θα διακοσμήσει μια γωνιά του σπιτιού σας. Αν δεν σας αρέσει το ανοξείδωτο χρώμα, μπορείτε να ζωγραφίσετε αφηρημένα σχέδια εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας.

Ποτιστήρια

Τενεκεδένια δοχεία σε όλα τα μεγέθη μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν τα φυτά σας ή να χρησιμοποιηθούν σαν διακοσμητικά κασπώ δίνοντας ένα διαφορετικό στυλ στην βεράντα σας.

Τενεκεδένια δοχεία

Συρμάτινα καλάθια που χρησιμοποιούμε συχνά σαν φρουτιέρες, με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να κρεμαστούν από κάποιο σημείο στο ταβάνι ή να στερεωθούν σε μια πέργκολα, δημιουργώντας έτσι έναν πανέμορφο κρεμαστό κήπο που θα δώσει μια νέα αισθητική στον εξωτερικό σας χώρο.

Το άχρηστο μπαούλο της γιαγιάς μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα όμορφο κηπάκι για μικρά δεντρύλια.

Ένα παλιό βαρέλι  που ανακαλύψατε ξεχασμένο στην παλιά αποθήκη στο εξοχικό σας  μπορεί να φιλοξενήσει μια υπέροχη σύνθεση φυτών που θα κεντρίσει  όλα τα βλέμματα.

Ακόμα και ένα χάλκινο παλιό καζάνι που θα βρείτε ξεχασμένο στο χωριό θα γίνει ένας υπέροχος τόπος για να φιλοξενήσει βοτάνια και μυρωδικά φυτά.

Μια παλιά ξύλινη ψωμιέρα που θα τοποθετηθεί σε ένα ψηλό σημείο, θα γίνει μια καταπληκτική στέγη για φυτά με κάθετη ανάπτυξη όπως ο  κισσός.

Τα τενεκεδένια κουτάκια του  καφέ ή από τις κρέμες των μωρών, μπορούν να βαφτούν με έντονα χρώματα και να δημιουργήσουν ένα μικρό φυτώριο για να βλαστήσουν οι σπόροι σας. Μέχρι να χρειαστούν μεταφύτευση τα νέα φυτά μπορούν να στολίζουν τα περβάζια των παραθύρων σας.

Ένα άδειο τσουβάλι από πατάτες  μπορεί να μετατραπεί με επιτυχία σε μια κρεμαστή παραδεισένια  κατασκευή. Πως; Γεμίστε μια σακούλα με χώμα, βάλτε την μέσα στο τσουβάλι, κρεμάστε την από ένα άγκιστρο και σκίστε την στα πλάγια σε πολλές μεριές γεμίζοντάς την με πολύχρωμα φυτά. Τα λουλούδια και η πρασινάδα θα περιτυλίξουν την όλη κατασκευή και όλοι θα απορούν με ποιον τρόπο δημιουργήσατε αυτό το πανέμορφο αποτέλεσμα.

Δείτε με άλλο μάτι τα παλιά παιχνίδια των παιδιών σας. Ίσως κάποια από αυτά όπως η μεγάλη μπουλντόζα που  βαρέθηκε να παίζει το πιτσιρίκι σας, σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε μια εξαιρετικά πρωτότυπη κατασκευή για να φιλοξενήσουν τα μυρωδικά  φυτά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας.

Τι άλλες ιδέες έχετε να προτείνετε;

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

1 σκέψη για το “Φτιάξτε πρωτότυπες γλάστρες με ξεχασμένα αντικείμενα”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.