6η γιορτή της Άνοιξης στο Οικολογικό Πάρκο

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Οικογένειας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων και Καματερού οργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή και να παρακολουθήσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα στα οποία συμμετείχαν τα ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων – Καματερού, το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «ΦΑΕΘΩΝ», τo Κέντρο Ψυχικής Υγείας, η Ομάδα Εθελοντών «Δ.Ρ.Α.Σ.Η.», ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α. «Η Ανοιχτή Αγκαλιά», το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΛΙΑ».

Πλησιάζοντας το χώρο της εκδήλωσης, είδαμε τους πάγκους που είχαν στηθεί με πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές στεφανιών, νόστιμων σπιτικών γλυκών, διακοσμητικών, λουλουδιών που είχαν όλα κατασκευαστεί με αγάπη και μεράκι από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

pagoiΣυνομιλήσαμε με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που κάθε άλλο παρά στο περιθώριο είναι και διαπιστώσαμε τον ενεργό τους ρόλο και το πόσο πολύτιμη είναι η καθημερινή τους συμβολή και η στήριξή τους στην σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Η αναγνώριση της σπουδαιότητας του σημαντικού τους ρόλου στην κοινωνία, τους γέμισε ενθουσιασμό και μας πρόσφεραν κουλουράκια που είχαν φτιάξει με τα χεράκια τους.

Κοινωνικοί λειτουργοί από τους παραπάνω χώρους ήταν εκεί για να συνομιλήσουν με το κοινό στοχεύοντας την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Μετά τους χαιρετισμούς που απευθύνθηκαν από τους Δημάρχους της διοργάνωσης, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε χορευτικά από τα ΚΑΠΗ των περιοχών Αγίων Αναργύρων και Καματερού, που κέρδισαν το χειροκρότημά μας. Μια μικρή ομάδα των φιλοξενούμενων παιδιών του Κέντρου βρεφών Μητέρα που πρωτοστάτησαν με την συνοδεία εθελοντών, γονέων και εργαζομένων, συμμετείχε στον εορτασμό της άνοιξης χορεύοντας με τον δικό τους αυθόρμητο τρόπο.

xoreftikaΟι μικροί επισκέπτες του Πάρκου απασχολήθηκαν στην συνέχεια με δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης και βιωματικού παιχνιδιού και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

Η παρουσία και η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν μεγάλη και όλοι σχεδόν τίμησαν το παζάρι που είχε οργανωθεί, αγοράζοντας ένα μικρό αναμνηστικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που συμμετείχαν. Τα έσοδα θα διατίθενται στην αγορά υλικών για την κατασκευή χειροποίητων γλυκισμάτων που προσφέρονται δωρεάν σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Σημαντική και συγκινητική ήταν και η παρουσία της ομάδας εθελοντών ΔΡΑΣΗ, που με εφόδια τη γνώση, την κατάρτιση, την αγάπη για προσφορά στον συνάνθρωπο και τη φροντίδα της πόλης επιθυμούν να διαδώσουν τον εθελοντισμό ως μια αχτίδα ελπίδας. Όπως πιστεύουν, εθελοντισμός σημαίνει υπέρβαση και καθημερινή κατάθεση ψυχής και καλούν τον καθένα από εμάς να προσφέρει στην κοινότητά του με τον δικό του τρόπο.

Πραγματικά τέτοιες εκδηλώσεις και προσπάθειες ευαισθητοποιούν τους πολίτες για ενεργή προσφορά στην ευρύτερη κοινωνία. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Αξίζει!

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.