Διακόσμηση γλαστρών και βεράντας

Βαρεθήκατε τις μονότονες μονόχρωμες πήλινες γλάστρες σας; Θέλετε να δώσετε άλλο ύφος στη βεράντα σας; Μεταμορφώστε τις με μερικούς πολύ απλούς και σχετικά οικονομικούς τρόπους. Στις κηπουρικές δράσεις μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια συμμετέχοντας ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί.

  • Πάρτε σχοινένιο σπάγκο και ντύστε τις εξωτερικά είτε ολόκληρες, είτε ένα μόνο μέρος της γλάστρας. Κάντε την αρχή κολλώντας με πιστολάκι θερμοσιλικόνης τον σπάγκο στην κορυφή της γλάστρας και τυλίξτε τον γύρω από την γλάστρα.
  • Χρησιμοποιήστε βότσαλα ή κοχύλια, αστερίες που είχατε συλλέξει από την βόλτα σας στην παραλία και δώστε τους ένα καλοκαιρινό ύφος.
  • Χρησιμοποιήστε τις κορδέλες που συγκεντρώνατε για να δώσετε ένα γιορτινό ύφος ανάλογο με το πνεύμα των ημερών, δένοντάς τες με φιόγκο στη κορυφή ή στο μέσο της γλάστρας.
  • Προμηθευτείτε μια μονωτική ταινία, μερικά χρώματα της επιλογής σας ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε και ένα- δύο πινέλα. Δημιουργήστε κολλώντας τις ταινίες πάνω στην γλάστρα διάφορα μοτίβα και γεωμετρικά σχέδια και στη συνέχεια βάψτε τα κενά. Αφού στεγνώσουν αφαιρείτε τις ταινίες και οι γλάστρες σας δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις πανάκριβες επώνυμες διακοσμητικές γλάστρες.
  • Βάψετε μονόχρωμη την πήλινη γλάστρα σας και αφού στεγνώσει ξύστε την με ένα γυαλόχαρτο μέχρι να φανεί σε κάποια σημεία το χρώμα της βάσης. Θα ανακαλύψετε ότι αποκτήσατε μια γλάστρα με εξαιρετική τεχνοτροπία.
  • Ντύστε την γλάστρα με λινάτσα στερεώνοντας της είτε με κορδέλα, είτε κολλώντας την άκρη της με πιστολάκι θερμοσιλικόνης. Διακοσμήστε το γείσο της γλάστρας με διάφορα υλικά από την φύση όπως κελύφη από σαλιγκάρια, καρπούς από διάφορα κωνοφόρα όπως κυπαρισσόμηλα, κουκούτσια από φρούτα, ξυλαράκια κανέλας, δίνοντας ένα εορταστικό τόνο στο σπίτι σας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιο μου για την συμμετοχή του στις δραστηριότητες . Οι φωτογραφίες είναι ερασιτεχνικές και το αποτέλεσμα που βλέπετε είναι φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από παιδικά χεράκια.

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

Υλικά διακόσμησης
Υλικά διακόσμησης
Κολλήστε τα βότσαλα
Κολλήστε τα βότσαλα
Πιατάκι με βότσαλα
Πιατάκι με βότσαλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.