Πρωτότυπο οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε στο γραφείο του εργαστηρίου του ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής. Μια αγαπητή συνάδελφος γνωρίζοντας την αδυναμία μου στα οικολογικά γενικώς, μου έφερε σαν δώρο έκπληξη, ένα άκρως πρωτότυπο και διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δεντράκι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από οικολογικό υλικό.

Όπως ήταν φυσικό κατάφερε να με ξαφνιάσει και να με ενθουσιάσει συνάμα με την απλότητα του αλλά και με την ασυνήθιστη κομψότητά του. Φτιαγμένο από διπλωμένες σελίδες περιοδικού ήταν τρισδιάστατο και φάνταζε πανέμορφο με τα λιτά και απέριττα στολίδια του.

Θέλησα να μάθω πώς ακριβώς φτιάχνεται και η συνάδελφος μου εξήγησε με πόση απλότητα, γρηγοράδα και ευκολία κατασκευάζεται. Το εν λόγω δημιούργημα παρουσιάστηκε σε μια πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση και όπως φαίνεται βρήκε φανατικούς θαυμαστές. Το μόνο υλικό που θα χρειαστούμε είναι ένα περιοδικό από το οποίο και θα ξεκολλήσουμε το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο που είναι ελαφρώς πιο σκληρά.

diploma-periodikouΔιπλώνουμε τη σελίδα δύο φορές σε συνεχόμενα τρίγωνα και το κάτω τμήμα της σελίδας που περισσεύει διπλώνεται προς τα πάνω με τον τρόπο που δείχνουν οι φωτογραφίες. Συνεχίζουμε το δίπλωμα μέχρι και την τελευταία σελίδα του περιοδικού.

periodiko-diplomenoΟλοκληρώνοντας την κατασκευή θα δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο τρισδιάστατο δεντράκι. Μπορείτε να το ψεκάσετε με κόλλα σε σπρέι και να του ρίξετε λίγη χρυσόσκονη ή ακόμα μπορείτε να το στολίσετε με διακριτικά κορδελάκια ή αστεράκια.

Η εργασία αυτή μπορεί να κατασκευαστεί κάλλιστα και από νήπια και φυσικά από ενηλίκους αρκεί να διαθέσετε γύρω στα 30 περίπου λεπτά για το δίπλωμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο δάσος από παρόμοια δέντρα σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τις διαστάσεις του περιοδικού. Εύκολα, δωρεάν και κυρίως οικολογικά με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Τοποθετήστε το σε έναν μπουφέ στολισμένο με φυσικές συνθέσεις και χριστουγεννιάτικα στεφάνια ή γιρλάντες και είμαι σίγουρη πως θα αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από τους καλεσμένους σας. Φροντίστε μόνο να μην το βάλετε κοντά σε αναμμένα κεριά για ευνόητους λόγους.

Καλά Χριστούγεννα!

Γεωργία Νικητέα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.