Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2010

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια ημέρα πουλιών. Με την ευκαιρία του εορτασμού αυτής της ημέρας έλαβα ένα e mail από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, όπου είμαι μέλος, που περιελάμβανε μια πρόσκληση για την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της Πανευρωπαϊκής γιορτής πουλιών.

Συμμετέχουμε εδώ και αρκετά χρόνια στις εκδηλώσεις εορτασμού και κάθε φορά αποκομίζουμε τις καλύτερες εντυπώσεις.

bird

Η φετινή διοργάνωση θα εστιάσει επιπλέον και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την διατήρηση της βιοποικιλότητας μιας και το 2010 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως το Παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας.

Περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση υπό τον συντονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Birdlife International, ενώ στην χώρα μας την διοργάνωση και τον συντονισμό αναλαμβάνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με την συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών, Tοπικών φορέων και Oργανώσεων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ένα πλήθος δραστηριοτήτων έχει διοργανωθεί και θα περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και δραστηριότητες με διάφορες κατασκευές όπως κατασκευές φωλιών, περιηγήσεις, διαγωνισμούς, απελευθερώσεις αποθεραπευμένων πουλιών, ενημερωτικές προβολές και πολλά άλλα δρώμενα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία όχι μόνο για μια συναρπαστική ημέρα στην φύση, αλλά και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις όλων μας για τα άγρια ενδημικά πουλιά και την φύση μας της πατρίδας μας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2010 με κεντρικό άξονα την Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Εθνικό Πάρκο Μαραθώνα – Σχινιά, στην Πάρνηθα και το Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η λίμνη Βόλβη, ο υγρότοπος Άγρα – Βρυττών – Νησίου, η λίμνη Κερκίνη, το κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα του Έβρου, η Λιμνοθάλασσα Νέας Αγαθούπολης, η νέα παραλία Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου και η λίμνη Αγιάς Χανίων, είναι οι περιοχές που θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις.

Μέλη των οργανώσεων αλλά και πολλοί εθελοντές θα δώσουν δυναμικό παρών όπως κάθε χρόνο για την άψογη διεξαγωγή των εργασιών. Η συμμετοχή για το κοινό θα είναι φυσικά δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και τηλέφωνα σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα για κάθε περιοχή μπορείτε να βρείτε στο site της ΕΟΕ. Μην διστάσετε να συμμετάσχετε και πραγματικά θα ενθουσιαστείτε μιας και θα περάσετε ένα απολαυστικό διήμερο.

Δείτε επίσης, Πανευρωπαική Γιορτή Πουλιών 2007

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

1 σκέψη για το “Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών 2010”

  1. Μεγάλη ήταν και φέτος η προσέλευση του κοινού στη εκδήλωση της ΕΟΕ.

    Μικροί αλλά και μεγάλοι διασκέδασαν κάνοντας εξορμήσεις παρατηρώντας πουλιά με κιάλια και την συνοδεία έμπειρων εθελοντών, και με την συμμετοχή τους στα εργαστήρια κατασκευών που είχαν οργανωθεί.
    Το Πάρκο αποτελεί έναν πόλο έλξης για τον ευρύ κοινό, καθώς φιλοξενεί ένα πλήθος παράλληλων εκθέσεων και διοργανώσεων με οικολογικό χαρακτήρα.

    Φέτος η Γιορτή των πουλιών συνδυάστηκε και με την 17η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Πάρα πολλοί εκθέτες με βιολογικά προϊόντα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη, δείχνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για τα βιολογικά προϊόντα.

    Αν και η έκθεση τελείωσε χθες, βιολογικά προϊόντα μπορεί κανείς να βρεί και στο natura shop που λειτουργεί εντός του Πάρκου σε καθημερινή βάση! Επισκεφτείτε το, αξίζει τον κόπο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.