Πασχαλινά πουλάκια σε mobile

Στα πλαίσια δημιουργικών δραστηριοτήτων για τον Πασχαλινό στολισμό του εργασιακού μας χώρου, σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε μερικά αυγά από φελιζόλ και να τα μετατρέψουμε σε χαριτωμένα κοτοπουλάκια.

Για την κατασκευή αυτή χρειαστήκαμε μερικά αυγά από φελιζόλ που τα βρήκαμε στο εμπόριο σε κατάστημα με είδη για χόμπι, μερικά πουπουλάκια χρωματιστά, οικολογικά πλαστικά χρώματα και πινέλα, λίγα μέτρα πετονιά ή χρωματιστή κορδέλα, λίγα τσόφλια από φιστίκια, ένα κλαδί από δέντρο και το πιστολάκι θερμοσιλικόνης.

Ξεκινήσαμε καρφώνοντας τα αυγά σε ξυλάκια από σουβλάκι για να μπορέσουμε να τα δουλέψουμε καλύτερα.

Με ένα λεπτό πινελάκι βάψαμε κίτρινα τα κοτοπουλάκια.

Όταν στέγνωσαν μετά από λίγη ώρα, ανοίξαμε μια μικρή τρυπούλα με το ψαλίδι και κολλήσαμε τα τσόφλια από τα φιστίκια σαν ράμφος.

Στη συνέχεια κολλήσαμε στα δυο πλαϊνά από ένα χρωματιστό φτεράκι και στο πίσω μέρος κολλήσαμε ένα μικρότερο για ουρά.

Ζωγραφίσαμε με μαύρο μαρκαδόρο τα ματάκια και το κοτοπουλάκι μας ήταν έτοιμο!

Βγάλαμε τα ξυλάκια και κολλήσαμε στο πάνω μέρος την πετονιά ή την κορδέλα και αφού ετοιμάσαμε 5-6 παρόμοια πουλάκια τα κρεμάσαμε από ένα κλαδί. Η όλη κατασκευή ενισχύθηκε με άλλα στολίδια από μικρότερα αβγουλάκια, που είχαμε βάψει κόκκινα, λουλούδια, κορδέλες και φιόγκους και κρεμάστηκε σαν mobile από το ταβάνι, δίνοντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο.

Μερικά από τα πουλάκια τα αφήσαμε στα καλαμάκια και αφού τους βάλαμε ένα φιόγκο από χρωματιστή κορδέλα, τα «φυτέψαμε» σε μια όμορφη γλάστρα σαν διακοσμητικά.

Η όλη κατασκευή μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί και από μικρά παιδιά, αφού μέσα από αυτή μπορούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αισθητική τους, να πειραματιστούν και να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τα υλικά, να βιώσουν την χαρά της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της ενεργητικής συμμετοχής, να αντλήσουν χαρά και ικανοποίηση, να βελτιώσουν τους λεπτούς χειρισμούς.

Για όσους αγαπούν τα πουλιά μπορούν με παρόμοιο τρόπο να φτιάξουν μια ποικιλία από πουλάκια όπως καρδερίνες, φλώροι, γαλαζοπαπαδίτσες ζωγραφίζοντάς τα με τα ανάλογα χρώματα και να δημιουργήσουν το δικό τους φτερωτό σμήνος.

Με την ίδια κατασκευή μπορούμε να στολίσουμε ένα Πασχαλινό δεντράκι (αντίστοιχο με το χριστουγεννιάτικο) και να ομορφύνουμε τον χώρο μας.

Ευχαριστώ θερμά την αξιόλογη συνάδελφο Εύη Κυπραίου που με την πολύτιμη βοήθειά της ολοκληρώσαμε την όμορφη αυτή κατασκευή.

Καλή διασκέδαση και καλό Πάσχα! Γεωργία Νικητέα EcoView

1 σκέψη για το “Πασχαλινά πουλάκια σε mobile”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.