Πασχαλινές δημιουργίες με αυγά

Η γιορτή του Πάσχα είναι στενά συνυφασμένη με τα αυγά . Έτσι όχι μόνο βάφουμε αυγά σε διάφορα χρώματα όπως ορίζει το έθιμο, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες δημιουργίες για να στολίσουμε πιατέλες ή και τον χώρο μας γενικότερα.

Για να στολίσουμε τις πιατέλες μας με αυγά πρέπει αρχικά να τα αδειάσουμε από το περιεχόμενό τους. Η διαδικασία είναι η εξής: Αρχικά πλένουμε τα αυγά εξωτερικά και τα στεγνώνουμε πολύ προσεχτικά. Με πολύ λεπτές κινήσεις, κάνουμε 2 πολύ μικρές τρύπες με βελόνα στις δύο άκρες του αυγού.

trypima-avgwnΈχοντας ένα βαθύ μπολ μπροστά μας φυσάμε σταθερά με το στόμα μας από την μία άκρη του αυγού μέχρι να βγει το περιεχόμενο από τη άλλη οπή. Τα ασπράδι και τους κρόκους μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην μαγειρική ή την ζαχαροπλαστική μας.

adeiasma-avgwnΑφού αδειάσουμε τα αυγά τα πλένουμε πάλι πολύ προσεχτικά για να μην μυρίζουν, τα περνάμε με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Για να τα ζωγραφίσουμε τα κρατάμε από τις 2 άκρες και τα χρωματίζουμε είτε με λεπτά πινέλα και τέμπερες, είτε με μαρκαδόρους. Μπορούμε να σχεδιάσουμε όμορφες κάθετες, διαγώνιες, τεθλασμένες γραμμές ή κουκκίδες ή ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Για να στεγνώσουν από τα χρώματα μπορούμε να τα ακουμπάμε σε μια χάρτινη αυγοθήκη προσέχοντας να μην χαλάσει το χρώμα και το σχέδιο.

vapsimo-avgwnΤελειώνοντας μπορούμε να τα βάλουμε είτε σε ένα καλαθάκι με χόρτο ή ακόμα σε ένα βάζο με μούσκλι.

Αν θέλουμε να τα κρεμάσουμε για να φτιάξουμε ένα όμορφο mobile, μπορούμε να κολλήσουμε μια πούλια στην οπή που είχαμε ανοίξει αρχικά, αφού πρώτα την δέσουμε με μια χρυσοκλωστή. Το σχέδιο του mobile εξαρτάται από την φαντασία μας και μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με φιόγκους, κορδέλες, λουλούδια, υφασμάτινα κοτοπουλάκια και κουνέλια, αλυσίδες από ποπ κορν και ότι άλλο θέλουμε.

avgaΜια πολύ όμορφη ιδέα είναι να στολίσετε ένα πασχαλινό δέντρο, κάτι αντίστοιχο με το χριστουγεννιάτικο, στολίζοντας μερικά κλαδιά που τα έχουμε βάλει σε μια μεγάλη γλάστρα.

Αν η όλη διαδικασία αδειάσματος των αυγών σας φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι, έτοιμα αυγά από φελιζόλ ή πλαστικό σε διάφορα μεγέθη και να φτιάξετε κομψές και περίτεχνες κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας, χωρίς των κίνδυνο σπασίματος του κελύφους των αυγών.

Η δραστηριότητα είναι πολύ διασκεδαστική και βοηθάει στην ανάπτυξη των λεπτών χειρισμών, στον έλεγχο και τον συντονισμό των κινήσεων, στην σωστή χρήση των υλικών, στην ανάπτυξη της φαντασίας, της ευρηματικότητας και της δημιουργικότητας.

Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές.

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.