Σύνθεση με φυσικά κλαδιά για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού

Μια πρόταση δημιουργίας διακοσμητικών συνθέσεων για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και κάθε σπίτι θα γεμίσει με γιορτινή διάθεση. Δεντράκια κάθε είδους, πολύχρωμες γιρλάντες, χειροποίητα κεριά, πανέμορφες πιατέλες, δώρα θα στολίσουν τα περισσότερα σπίτια και φέτος.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού με φυσικά κλαδιά

Παρόλο που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο στολίζω κάθε χρόνο είναι το κλασικό πλαστικό, γιατί λυπάμαι τα φυσικά δεντράκια που κόβονται κάθε χρόνο, λατρεύω το άρωμα των φυτών του δάσους στο σπίτι. Έτσι σκέφτηκα να αξιοποιήσω μερικά φυσικά κλαδιά που κλάδεψαν οι κηπουροί στον εργασιακό μου χώρο και μαζί με μερικά ακόμα που έκοψα από τον κήπο μου, δημιούργησα μια πανέμορφη σύνθεση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μερικά κλαδιά από τούγια, κυπαρίσσι, πεύκο, δάφνη του Απόλλωνα, πικροδάφνες, αγγελικούλες και λιγούστρα, αποτέλεσαν την βάση για να ξεκινήσω. Ένα απλό γυάλινο τετράγωνο βαθύ πυρέξ, ένα κομμάτι από πράσινο σφουγγάρι ανθοπωλείου, μερικά κουκουνάρια, ένα κερί, ένα τούλι και μια κορδέλα ήταν όλα και όλα τα υλικά μου.

Αρχικά ξέπλυνα πολύ καλά τα κλαδιά και τα άφησα να στεγνώσουν σε καθαρό αέρα για να απαλλαχθούν από τυχών σκόνες και ρύπους. Έκοψα μικρότερα κλαδιά από τα ήδη υπάρχοντα και καθάρισα το κάτω μέρος τους από τα περιττά φύλλα προκειμένου να καρφωθούν πιο εύκολα στο σφουγγάρι. Τοποθέτησα το σφουγγάρι στο γυάλινο πυρέξ και περιμετρικά και συμμετρικά βύθιζα τα κλαδάκια προσπαθώντας να δημιουργήσω μια όμορφη σύνθεση.

σφουγγάρι γυάλινο πυρέξ

Ξεκίνησα με τα μακρύτερα κλαδιά με τα οποία στόλισα τα πλαϊνά και όσο πλησίαζα προς το κέντρο έβαζα κοντύτερα κλαδάκια για να δώσω μια ομοιόμορφη εικόνα. Τελειώνοντας έβαλα ένα κόκκινο κερί στο κέντρο και τύλιξα με τούλι την όλη σύνθεση. Πότισα με αρκετό νερό και τοποθέτησα την γιορτινή μου σύνθεση σε ένα μπουφέ αφού πρώτα την στόλισα και με πουλάκια.

Τα κλαδιά που περίσσεψαν τα έβαλα σε ένα απλό γυάλινο βάζο το οποίο έντυσα επίσης με γιορτινό ύφασμα. Έτσι τίποτα δεν πήγε χαμένο!

σύνθεση κλαδιά

Πιστεύω πως οι συνθέσεις μου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αγοραστές του εμπορίου. Προσέδωσαν μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα και ένα βουνίσιο αέρα στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου μας που άλλαξε τελείως όψη.

Η συνολική κατασκευή διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και το κόστος ήταν σχεδόν μηδενικό αφού αξιοποίησα ότι ήδη είχα στο σπίτι. Αγόρασα μόνο το σφουγγάρι 1 ευρώ το οποίο μπορώ να επαναχρησιμοποιήσω τουλάχιστον 3-4 φορές όπως μου εξήγησε ο ανθοπώλης.

Ενεργοποιήστε την καλλιτεχνική σας διάθεση, αυτοσχεδιάστε και χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και ότι απλόχερα μας δίνει η φύση για να κάνετε οικονομικά τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας. Δεν θέλει κόπο και χρήμα. Μόνο τρόπο και καλή διάθεση και είμαι σίγουρη πως θα αποσπάσετε πολύ θετικά σχόλια από τους καλεσμένους σας. Φροντίστε να την φτιάξετε όσο πιο κοντά στις γιορτές μπορείτε και να την ποτίζετε συχνά για να την χαρείτε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καλές γιορτές με υγεία και ευημερία σε όλους.

1 σκέψη για το “Σύνθεση με φυσικά κλαδιά για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.