Χειροποίητες-χριστουγεννιάτικες-κάρτες

Χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα Χριστούγεννα έρχονται και μαζί η στιγμή να ετοιμάσουμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, για να έχουν το προσωπικό σας ύφος οι ευχές που θα στείλετε σε συγγενείς και φίλους.

Η δημιουργία ευχετήριων καρτών είναι από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες για μικρούς αλλά και μεγάλους. Με οδηγό την έμπνευση και συνοδοιπόρο την φαντασία μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικές χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, οι παραλήπτες των οποίων θα εκτιμήσουν την προσπάθειά μας αλλά και την μοναδικότητά τους.

Φτιάξτε τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες σας

Για την κατασκευή των καρτών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πατρόν από ειδικά βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ή να αφήσουμε ελεύθερη την φαντασία μας να δημιουργήσει πρωτότυπα σχέδια. Συγκεντρώνουμε μια ποικιλία υλικών και ξεκινάμε.

Θα χρειαστούμε: ένα χάρακα, χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων όπως ριζόχαρτο, κανσόν, οντουλέ (κυματιστά), κόλλες γλασέ, ανάγλυφες, μεταλλιζέ, μεταξόχαρτο κτλ, ψαλίδι χαρτοκοπτικής και ψαλίδι με σχέδιο, κόλλα UHU ή κόλλα θερμοσιλικόνης, δαντέλες, κορδέλες, μικρά κομμάτια τσόχας, τούλια, πούλιες, χιόνι, αυτοκόλλητα, λινάτσα, χρυσόσκονη, χρωματιστούς μαρκαδόρους και οτιδήποτε άλλο έχουμε στο σπίτι και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε.

Υλικά-κατασκευή-χριστουγεννιάτικων-καρτών

Αρχικά μπορούμε να κόψουμε ένα κομμάτι χαρτόνι από χρωματιστό κανσόν ή ανακυκλωμένο χαρτόνι σε ότι διαστάσεις επιθυμούμε και να το διπλώσουμε στην μέση δημιουργώντας έτσι την βάση της κάρτας μας. Πάνω σε αυτό μπορούμε να κόψουμε μικρότερα κομμάτια σε διάφορα σχήματα και σχέδια, όπως τετράγωνα, παραλληλόγραμμα, σχήματα αστεριών, ελάτων, χριστουγεννιάτικων παραστάσεων και να στολίσουμε την κάρτα μας.

Μπορούμε επίσης να κόψουμε εξαρχής στην κάρτα μας στο σχήμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με την βοήθεια ενός πατρόν, δίνοντάς της έτσι ένα ξεχωριστό σχέδιο. Ανάλογα με το θέμα της κάρτας μας μπορούμε να κολλήσουμε είτε έτοιμα αυτοκόλλητα σχέδια, είτε να δημιουργήσουμε τα δικά μας και να ρίξουμε χρυσόσκονη, χιόνι , πούλιες ή να κολλήσουμε λεπτές κορδέλες ή δαντέλες για το τελικό φινίρισμα.

χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες

Στο εσωτερικό της κάρτας μας μπορούμε να κόψουμε και να κολλήσουμε ένα κομμάτι ριζόχαρτο σε ίδιες διαστάσεις με την κάρτα μας για ένα πιο αριστοκρατικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε μερικές όμορφες δημιουργικές ώρες και μπορούμε να συνοδέψουμε τις κάρτες μας με μοναδικά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα όπως στεφάνια, με υλικά που μας προσφέρει δωρεάν η φύση ή κεριά ή κουτιά που έχετε ντύσει με διάφορα υλικά, ή ακόμα με ένα κουτί χειροποίητα σοκολατάκια.

Χριστουγεννιάτικος-στολισμός-κάρτας

Οι δραστηριότητες αυτές ενισχύουν την διάθεση συνεργασίας και ομαδικότητας, βοηθούν στην βελτίωση των λεπτών χειρισμών, στην σωστή χρήση των υλικών, στην ανάπτυξη της φαντασίας, στον συντονισμό των κινήσεων.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν μερικά σχέδια από χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες που δημιουργήσαμε μόνοι ή με την συμμετοχή των παιδιών προσχολικής ηλικίας από τμήματα δημιουργικής απασχόλησης.

Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.